A 2012-es Olimpiai Játékok kelet-londoni helyszínén a sportlétesítményeken (és az Orbiton) kívül épül egy Westfield bevásárlóközpont is. A tetejére elhelyezendő  légkondícionáló egységek beemelésére az Ainscough (a legnagyobb britt autódarus cég) Terex-Demag TC 2800-1 600 tonnás rácsos gémes autódaruját választották. A legtávolabbi emelési pont 128,5 méterre volt, ahol 10 tonnát kellett tudnia ennek a különleges darunak!

További részletekről olvashatsz a folytatásban.

A TC 2800-as 72 méteres főgémmel (boom), 72 méteres billenthető segédgémmel (jib), 30 méteres superlift gémmel (mast) volt szerelve. 160 tonna fix ellensúllyal és 300 tonna superlift ellensúllyal terhelték. (A Superliftről itt olvashatsz.) Fontos szempont volt a talajnyomás, mivel nem volt külön talajelőkészítés az emelésekhez. Az Ainscough ezt különleges talpaló alátétekkel oldotta meg, így a 14x14 méteres talpalásnál, csak 5,6 t/m² volt a talajnyomás, ami egy ekkora darunál nagyon kis értéknek számít.
Forrás: TEREX® TC 2800-1 REACHES OUT TO OLYMPIC CHALLENGE 


Címkék: cégek különleges demag terex

A bejegyzés trackback címe:

https://autodarublog.blog.hu/api/trackback/id/tr232946999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása