Több tengerparttal rendelkező ország hatalmas tengeri szélerőmű parkokat épít. Ilyen az Északi-tengeren a német Alpha Ventus is. A szélerőművek mellé un. FINO platformokat építenek, amelyek méréseket végeznek: villámok, szélsebesség, hullámzás, tengeri áramlatok, altalaj, hajóforgalom, madárvonulás témakörökben.alphaventus

A platform talpazatát megépíti egy úszódaru, a többi részét, a helikopter leszállót, az antennát és az egyéb berendezéseket autódaruval állítják össze egy tengeri pontonról.

A FINO 3-as platform 120 méterre emelkedik a tenger szintje fölé. Egy hullámzó tengeren mozgó pontonról daruzni veszélyes és komoly teljesítményt igénylő művelet a darukezelőtől és a szerelőmunkásoktól is. A fő szerelő daru egy 400 tonnás Demag, aminek besegít egy kisebb 100 tonna körüli segéddaru. Már a 120 méteres magassághoz szükséges rácsos segédgém összeszereléséhez is kicsi a hely.
FINO 3 kran

A szerkezeti elemek is elég zsúfoltan helyezkedtek el, de ezek amint felkerültek, egyre több lett a hely.



Természetesen meg kellett várni a kedvező időjárást, amikor nincs köd és nem hullámzik a tenger. Most, amikor írom a bejegyzést, 2010. okt. 21-én 22:40-es, a már működő állomásról érkező adatok: 7,7 °C levegő-hőmérséklet, 13,5 m/s (50,4 km/ó) szélsebesség és 4,2 méter hullámmagasság. Itt található.FINO 3 kran

FINO 3 kran

A felső elem felhelyezése (a fényképen a horizont véletlenül nincs vízszintben):FINO 3 kran

Helyén az antenna:
FINO 3 kran

Érdekes szemszögből:FINO 3 kran

FINO 3
 


Címkék: tenger különleges szélerőmű demag

A bejegyzés trackback címe:

https://autodarublog.blog.hu/api/trackback/id/tr542389849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása