1. A borulás


2. Gém a tetőn

Folytatásban a visszaállítás!

3. Visszaállítás két daruval


  Képsorozat itt:  Shoreview News 

Szerző: mainboom  2011.06.15. 21:31 4 komment
Add az RSS olvasódhoz Itt írhatsz nekem e-mailt.

Címkék: videó darubaleset

A bejegyzés trackback címe:

https://autodarublog.blog.hu/api/trackback/id/tr512987276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vetreszka 2011.06.16. 18:23:45

Ezt a videót tananyagként kellene mutogatni minden leendő vagy már gyakorló darusnak.Feltételezvén, hogy működött a biztonsági berendezés, akár "szándékos" daruborításnak is tekinthetjük az esetet.A kezelő nem látja a "célt" mégis tolja-tolja az égig, vajon ki irányította?
A képeken jól látszik, még legalább három méterrel hátrább állhatott volna, ezzel valószínűleg el is kerülhette volna a borulást.

vicces74 2011.06.16. 21:30:16

Laikusként had ugassak bele...ellensúlyt sem nagyon látok azon a szerencsétlen darun,egyébként ilyenkor ki fizet?A biztosító, vagy a darus cég?

Brian 2011.06.16. 23:15:51

@vicces74: Ha jól látom az ellensúly szállítási pozícióban van. Elvileg jó helyen lenne, mert a daru pontosan hátrafelé dolgozik, de mint a mellékelt ábra mutatja mégsem. Szerintem inkább megkérdezték, hogy mekkorát kell emelni, kiszámolták milyen daru kell hozzá. Aztán vagy az emelendő súly nem passzolt vagy a terület lejtett, esetleg nagyon spóroltak és pont határon volt a teherbírás. Ez utóbbit látszik igazolni, hogy mikor nem volt kitolva a gém a daru nem borult fel, pedig az ellensúly nem az "ellen oldalon" volt. Ehhez a távolsághoz már kicsi volt a daru teherbírása.

Autódarublog · http://autodarublog.blog.hu/ 2011.06.17. 00:24:54

A Vertikalosok feltételezik, hogy nem nagy munkáról lévén szó, azt a darut küldték oda, amellyel aznap a közelben még máshol is dolgoztak, persze nem jött be. Utánna küldhettek még kettőt a visszaállításra.
süti beállítások módosítása