Az előző bejegyzésben szereplő Johnson Crane Hire Liebherr LTM 1250-6.1 250 tonnás darujáról, egy Nissan Micraval bungee jumpingol Sasha Martinengo (UK Bungee Club), a 2011 Top Gear Festival-on a dél-afrikai Kyalami versenypályán.

Forrás: Vanilla Blond

Van folytatás!



Az autós előkészületeket otthon végezte el a UK Bungee. Eltávolították a motort és  minden felesleges súlyt, így az autó kb. 620 kg-ot nyomott, beleértve a benne ülő Sashat is. Beszereltek egy versenyülést és egy vezeték nélküli kamerát. A próbák után repülőn szállították a helyszínre, a speciális platformmal együtt.
  A darut a Johnson Crane választotta és elégnek tartották a 250 tonnás Liebherrt, pedig rendelkeznek 500 tonnással, vagy akár 750 tonnás lánctalpassal is. A terhelés számításánál statikus 3 tonna tömeget és a zuhanás miatt, további 1,5 tonna dinamikus terhelést, a biztonság érdekében plusz 1 tonnát, összesen 5,5 tonnát vettek figyelembe. A "csak" 250 tonnás daru 72 méteres gémmel, 70 méter horogmagasságig emelte a Nissan Micrat és itt még 14 tonnát tudott! (Részletesebb angol nyelvű cikk itt.)



Forrás: Top Gear Festival - Johannesburg

Ugyanilyen daru, de nem ugyanilyen autó: Liebherr - Mercedes
 


Címkék: videó cégek különleges liebherr

A bejegyzés trackback címe:

https://autodarublog.blog.hu/api/trackback/id/tr632984979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása