Új-Zélandban, Aucklandhoz közel  a Huruhuru folyón, a meglévő közúti híd mellé egy kerékpárút hídját építették.  2010. augusztus 5-én két oldalról emelték be a főtartókat (külön-külön, nem párban). Előzőleg a lejtős parton töltéseket építettek mindkét oldalon a daruknak, így a Terex-Demag AC 200-1 típusú 200 tonnás daruk is ezekre talpaltak le. Az alábbi videó akkor kezdődik, amikor a déli oldali daru az egyik főtartót már majdnem teljesen beemelte a helyére.
Ezután megdöbbentő dolgok történnek.
 

0:01 - Észreveszik, hogy a töltés megmozdul a talp alatt. A kezelő azonnal elkezdi visszaemelni a terhet, megpróbálja kitenni a partra.
0:16 - Látszik a repedés a töltésen.
0:57 - A gerenda már egész közel és alacsonyan van, de a töltés még a lecsökkent talpnyomást sem bírja és leszakad.
1:01 - Nem sikerült letenni a gerendát (valószínüleg ekkor már ez sem segített volna), a nagyon ferdén álló darut az ellensúlyok befordítják és hátrafelé felborítják.

A látvány megdöbbentő, de szerencsére nem sérült meg senki! Utólag könnyű okosnak lenni, de valószínűleg a repedések megjelenésekor azonnal a vízbe kellett volna tenni a gerendát. A tanulságot mindenki vonja le, főleg azok akik daruval dolgoznak (nem csak a darukezelők)!

Itt látszik a másik oldalon álló daru, amelynek a töltése kibírta a terhelést. (Jobbra fennt látszik, hogy villamos vezetékek is nagyon közel voltak az emeléshez.)

 


Címkék: videó híd demag darubaleset terex

A bejegyzés trackback címe:

https://autodarublog.blog.hu/api/trackback/id/tr232508919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vicces74 2010.12.13. 18:58:44

Hát ezt mán Chuck Norris se tudta volna
megállítani!
süti beállítások módosítása