A Fővárosi Állatkert új elefántja, Angele az éjjel érkezett egy kamionnal, speciális konténerben Franciaországból Budapestre. Helyére a tűzoltóság Liebherr LTM 1050-1-es darujával emelték be.
A darunak a 6,9 tonnás tömeg (konténerrel együtt), annak ellenére, hogy elég messzire kellett beemelni, nem okozhatott gondott, de mivel laza talajon kellett letalpalnia, elsőre a talpak megsüllyedtek és a konténert vissza kellett tenni a földre. A talpfákkal megerősített talpalás után sikerült Angelet konténerével együtt a kifutóhoz emelni, ahol egy csúszótalpon becsörlőzték a helyére.
A művelet nem nagyon tetszett szegény Angelenek, izget-mozgott, de végül sérülés nélkül megúszta. Nem úgy egy állatkerti dolgozó, aki beleesett egy árokba és a tűzoltóknak kellett kimenteni.


Képek a Lánglovak.hu oldalról.
  
 





 


Címkék: magyarország liebherr

A bejegyzés trackback címe:

https://autodarublog.blog.hu/api/trackback/id/tr512334080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása