A Fukushima Daiichi atomerőmű 1. blokk lefedésének munkálatai jól haladnak. Jelenleg az acélszerkezet előszerelését végzik egy sugárzás mentes területen, az erőműtől 50 km-re Onahama Porton.


Az 1. reaktor mellé beállítottak egy 750 tonnásnak mondott darut, 140 méteres gémmel, amit Japán legnagyobb darujaként mutatnak be. A paraméterek alapján valószínűleg egy Liebherr LR 1750-es lehet, de ebben az esetben tévedtek, hiszen Japánban biztosan van ennél nagyobb Terex-Demag CC8800-as is. A daru egyelőre a tetőről emelgeti le a törmeléket. A sugárzási probléma megoldására rádió távirányítást terveztek alkalmazni, ami ma már nem okozhat technikailag problémát, de a darukötözőket nem hinném, hogy robotokkal lehetne helyettesíteni. Nemrég egy T-Hawk távirányítású helikopter is rázuhant a 2. reaktor tetejére. 
A daru a távolból:

A folytatásban nézd meg a videót!



Innen letölthetsz/megnyithasz egy részletes anyagot az erőműről és a katasztrófáról:
 A Fukushimai Atomerőmű balesete és hatásai (Dr. Aszódi Attila)

Ha Japánban dolgozó darukat szeretnél csemegézni:
TEFUTEFU-CRANE júniusi gyűjtemény


Címkék: videó különleges liebherr

A bejegyzés trackback címe:

https://autodarublog.blog.hu/api/trackback/id/tr703047854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása